Петък, 17 Май 2024
           
Коментари

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитета си, ако бъда пречка за разследване

   
Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитета си, ако бъда пречка за разследване

В момента, в който бъда пречка за разследване, ще се откажа от имунитета си. Това съобщи Лена Бориславова в профила си във фейсбук.

"През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление.

Първо, искам да благодаря на всички свои близки и съмишленици за подкрепата.

По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно.

Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала.

Второ, отсега заявявам, че ще се откажа от своя имунитет в момента, в който бъде пречка за разследване.

Никой не е над закона.

П.С. Уважавам разследващата журналистика и сдруженията с каузи - само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели.

Корал вече е защитен със закон!

Поздравления за Антикорупционния фонд, които вчера публикуваха информация за най-дълбоко пазената и публично отричана тайна - че Нотариусът е бил сътрудник на МВР. Такъв е бил и през 2022, след като срещу него е имало разследване.

За да може никой да не е над закона, дори в неудобни случаи като този на Нотариуса, има още много работа да се върши. А колко силни ще сме, за да я свършим, ще зависи от изборните резултати", пише още Бориславова.

Припомняме, че Софийската районна прокуратура (СРП) проверява дали Лена Бориславова от изпълнителния съвет на ПП-ДБ е помогнала на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков да стане министър през 2021 г. чрез документни и други престъпления, свързани с действия пред Агенция по вписванията. Сигнал за случая е подаден от Атанас Русев, председател на Управителния съвет на сдружение "Да запазим Корал".

Това става ясно от съобщение на държавното обвинение, в което Бориславова е представена с инициалите Л.Б., Петков - К.П., а Русев - А.Р.

Очаква се в кратки срокове да бъдат изготвени съдебно-графическа и техническа експертиза по досъдебното производство. Когато те са готови, наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и дали ще бъдат привлечени като обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления.

От СРП уверяват, че ще информират обществеността за хода на досъдебното производство.