Петък, 17 Май 2024
           
Бизнес

Wizz Air стартира нов летен маршрут от София до Хераклион

   
Wizz Air стартира нов летен маршрут от София до Хераклион

Wizz Air обяви, че стартира нов летен маршрут: от София до Хераклион. Полетите от оживената столица на България до културното съкровище на остров Крит ще започнат през юни, а билетите са вече в продажба.

Стартирайки от 24 юни, когато ще е първият полет София-Хераклион на WIZZ за 2024 г., пътниците ще могат да се отправят на незабравимо гръцко пътешествие, за да опознаят завладяващите забележителности, богатата история и култура, които ги очакват в Хераклион.

Българските туристи ще могат да се възползват от директни полети два пъти седмично, всеки понеделник и петък.

Хераклион, разположен на зашеметяващия остров Крит, е известен със своите древни съкровища, спиращи дъха пейзажи и топло средиземноморско гостоприемство. Сега пътниците, които летят от София, ще имат възможност да се потопят в очарователната атмосфера на този исторически град с удобен, директен полет с Wizz Air. Туристите ще могат да разгледат очарователните улички на стария град, украсени с венецианска и османска архитектура, и да се насладят на автентична гръцка кухня в традиционните таверни. За любителите на природните красоти, Хераклион очарова и със своите идилични плажове, обляни от лазурните води на Средиземно море, които обещават едновременно спокойствие и приключение.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air, коментира: „Wizz Air продължава да се стреми да предоставя на своите пътници изключителни маршрути и достъпни възможности за пътуване до невероятни дестинации в Европа и извън нея. Радваме се да представим този нов маршрут от София до Хераклион, който ще даде възможност на нашите пътници да изследват богатата история, култура и природни красоти, които предлага остров Крит“.