Събота, 04 Май 2024
           
Новини

Пеевски и Борисов заедно на среща с миньорите

   
Пеевски и Борисов заедно на среща с миньорите

Обещано и изпълнено. Това заявиха лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката Владимир Малинов.

Днес в парламента с гласовете на депутатите от ГЕРБ и ДПС гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн, съобщават от ГЕРБ. Миньорите поискали и гаранция, че средствата, отпуснати днес, ще бъдат използвани по предназначение.

От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС поели категоричен ангажимент и ще изискват непрекъснато информация за гаранция, че средствата, отпуснати днес, ще бъдат използвани именно, както предвижда решението на НС.

И представители на БСП се срещнаха с миньорите и енергетиците, които протестират на жълтите павета днес в София. Лидерът Корнелия Нинова с депутати излязоха при тях на площада, за да им обяснят лично какво е гласувано. Днес спасихме хиляди работни места, доволна е Нинова от гласуваните промени в закона за енергетиката, с които либерализацията на пазара на електроенергия се отлага с една година.