АПИ подписа договор с "Конкорд смарт инфраструктура" АД за национален доставчик на услуги за винетки и тол

  19 Юли 2019, 13:14     3869      0

Снимка: Shutterstock

В началото на месеца Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) подписа договор с "Конкорд смарт инфраструктура" АД за национален доставчик на услуги (НДУ) за електронно събиране на пътни такси – винетки и тол. Считано от датата на подписване на договора, компанията има на разположение 10 дни, за да докаже оперативна съвместимост с eлектронната система за събиране на пътни такси, каквато е процедурата за всеки кандидат. След изтичането на този срок договорът влиза в сила и може да се започне дейност по предоставяне на услуги. Към момента АПИ има договори за тази дейност с българската компания "Интелигентни трафик системи". В началото на юни заявление за регистрация за НДУ е подала още една компания.

"Пред държавата стои една много добра възможност да подобри многократно приходите си от ползването на пътната инфраструктура по справедлив начин. Това може да стане чрез диверсификация на каналите и повишаване на ефективността на събираемостта на пътните такси, които отговарят на европейската ни принадлежност.

Пътната инфраструктура е изключително важна за осигуряване добро качество на живот и постоянни инвестиции. Това изисква непрекъсната и качествена поддръжка, затова са таксите – пари, които хората да разберат, че се влагат в името на тяхната сигурност и удобство, но и в полза удобството и развитието за бизнеса от всички сектори. Ние имаме желание да помогнем за подобряване на качеството на живот и бизнес климата в страната и можем да го направим благодарение на експертизата на екипа, който създаде и управлява "Конкорд смарт инфраструктура", смята изпълнителният директор на компанията Кирил Георгиев.

Мажоритарен собственик в "Конкорд смарт инфраструктура" АД е американската Concord Smart Infrastructure, Inc. В ръководството на компанията участват мениджъри с огромен опит в областта на дигиталните услуги за клиенти от Fortune Global 500 и важни инфраструктурни проекти по целия свят.

Част от ръководния екип на българското дружество има дългогодишен опит и в управлението на американската компания Concord, която се занимава с внедряване на облачни решения, информационна сигурност, дизайн на дигитални решения и анализ на данни. За 16 години в бизнеса от дружеството отчитат над 1600 успешни проекта в регулирани индустрии като инфраструктура, застраховане, финанси и здравеопазване. Екипът на Concord има богат опит в различни партньорства с федералното правителство на САЩ, както и различни местни и щатски правителства.
 capital.bg