АПИ продължава да отрича за проблем с винетките

  04 Януари 2019, 15:29     3520      0

Проблем със системата за винетките няма. Имаше дребни проблеми с терминалите за обслужване, но те вече са изчистени. Това заяви шефът на „Национално ТОЛ управление“ Антон Антонов в студиото на БНТ относно хаоса, който настъпи от 1-ви януари с въвеждането на електронните винетки.

 „Като всяка нова система се случва да има грешки, дори и Windows да си инсталирате се появяват проблеми. Нужно е едно технологично време, за да се изчистят грешките“, заяви Антонов. Вчера стана ясно, че голяма част от терминалите за самообслужване не са доставени до граничните пунктове, което предизвика хаос и огромни опашки по границите ни. 

На пресконференция пред медиите вчера Антон Антонов обеща, че терминалите ще бъдат доставени до края на месеца, но днес съкрати срока – до средата на следващата седмица. Той не открива проблем с недоставените навреме терминали, тъй като „дадохме достатъчно начини на плащане по електронен път – с мобилно приложение и сайт“.

„Просто така се получи, съжаляваме“, каза шефът на ТОЛ-а. „Полагаме всички усилия системата да работи“, обясни Антонов.
На въпрос какви ще бъдат загубите за АПИ с толеранса, който се дава на шофьорите без винетки до 15 януари, Антон Антонов уточни, че разчитат на гражданите да са добросъвестни и да си купуват винетки. „Не очакваме големи загуби“, посочи той./economic.bg