Българите в Пьонгчанг днес: идва ред на стартове за ски бегачите

  13 Февруари 2018, 09:28     713      0

Трима българи имат стартове в четвъртия ден от зимните олимпийски игри. Ски бегачите Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов излизат на сцената за спринтовите дисциплини.

Григорова, която участва за трети път в олимпийски игри, пропусна скиатлона (7.5 км класически стил и 7.5 км свободен стил), за да се съсредоточи върху спринта и масовия старт на 15 февруари. Нещо, което обяви още преди заминаването за Пьонгчанг.

"Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади. Чувствам се в отлична форма и се надявам в Пьонгчанг да съм във върхова кондиция, за да дам максимума от себе си", каза тя преди да отпътува към Южна Корея.

Стартът на състезанието е в 10.30 часа българско време.

В 11.05 е спринтът при мъжете, където ще се впуснат Цинзов и Чучуганов. Най-големите надежди за добро представяне в ски бягането са свързани с Цинзов. От години той е единственият български състезател в световния елит на този спорт.

През този сезон най-доброто му класиране в Световната купа е 34-о място в свободния стил на 15 километра. Предходния сезон той два пъти успя да влезе в топ 30 - 22-о място на 10 км и 23-о място на 15 км. Преди четири години в Сочи българинът остана 39-и в 15-те километра, където са насочени основните му надежди и в Пьонгчанг.

Преди заминаването за олимпийските игри той заяви, че целта му е класиране в топ 30, но се надява и на още по-добро представяне - влизане в топ 20./dnevnik.bg