Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на СОС

  07 Април 2020, 13:42     3422      0

Снимка: БГНЕС

След решение на политическите партии независимият общински съветник Борис Бонев е отстранен от председателския съвет на Столичния общински съвет. 

Председателският съвет е консултативен орган, в който участват представители на всички политически сили, които определят дневния ред и приоритетите на СОС. 

В предложения нов правилник за работа всеки общински съветник има право да бъде предлаган и избиран за зам.-председател, ако за него гласуват повече от половината съветници. Така на практика Борис Бонев имаше шанс да стане зам.-председател на Съвета.

Организацията “Спаси София” приема решението като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото.

„За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от „Демократична България“, които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и Атака. Именно членовете на „Демократична България“ настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха”, посочват от организацията.

„Спаси София“ е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни!“. topnovini.bg