Coca-Cola пуска първия си нов вкус от десетилетие насам

  11 Февруари 2019, 16:15     2145      0

Американската компания Coca-Cola пуска първия си нов вкус от повече от десетилетие насам. От дружеството обявиха, че от края на февруари 2019 г. в Съединените щати ще се предлага популярната безалкохолна напитка с вкус на портокал и ванилия. Тя ще се продава в два варианта - Orange Vanilla Coke и Orange Vanilla Coke Zero Sugar.

От компанията припомнят, че през 1985 г. в САЩ се появява вкусът Coca-Cola череша, а последно през 2007 г. на пазара се пуска и вкусът ванилия.

„Знаехме, че имаме възможността да дадем на феновете си разнообразието, което жадуват, без да жертват вкуса на Coca-Cola, която обичат”, заяви Кейт Карпентър, директор на марката.

Екипът е разглежда три други вкуса - малина, лимон и джинджифил, но комбинацията от портокал и ванилия се е очертала като ясен фаворит, след тестов период в Австралия и Канада, където различните вкусове са предлагани за ограничен период от време.

Тези, които вече са опитали напитката коментират, че тя е по-вкусна от очакваното и я описват като сладка с нотки на Fanta./economic.bg

tmp = $.cookie("article_fontsize"); if(tmp != null && tmp > 9) { document.getElementById("textsize").style.fontSize = tmp + "px"; document.getElementById("textsize").style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 6) + "px"; }