Дарени 2 нови автомобила и 5 нови респиратора във ВМА

  07 Април 2020, 17:02     3303      0

Снимка: ВМА
Дарението, прието лично от началника на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, бе направено от шведската автомобилна марка Volvo и официалният вносител за България – МОТО-ПФОЕ.
Дарението е безвъзмездно и е за срок от един месец. Товарният автомобил ще бъде използван за пратки от и до изолираната Катедра по инфекциозни болести, включително и за транспортиране на проби от ВМА до Националната референтна лаборатория. Придобивката е от оосбена полза, тъй като във ВМА е създадена стройна организация, а инфекциозната клиника е с многоограничен достъп за автомобили, хора и материали.
Наблюдава се изключителна мобилизация на всички, които искат и могат да помогнат. Днес имаме щастието да получим подкрепа и от Volvo и МОТО-ПФОЕ. Изключително сме им благодарни за безвъзмездно предоставените автомобили, които са наистина страхотни. В такива трудни времена се показва зрелостта на едно общество – зрялост, с която можем да се гордеем, заяви генерал-майор Мутафчийски.

Дарителската кампания за справяне с пандемията от COVID-19 продължава и 5 респираторни апарата вече са на разположение на екипите от Клиника по интензивна терапия на ВМА. Новата апаратура е дарена от народния представител Делян Пеевски и ще бъде използвана в един от най-тежките сектори на лечебното заведение.