Десислава Танева: COVID-19 не се пренася с храната

  01 Април 2020, 10:33     3602      0

Снимка: vesti.bg

„Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различни институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно“, обяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Всичко обаче, което се направи в повече, според мен, е по-добре за нас. Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло“, добави тя и посъветва плодовете и зеленчуците да се измиват добре.

„Трябва да вземем всички противоепидемични мерки, за да запазим здравето на хората. Лично аз не съм си правила тест за коронавирус, защото не съм почуствала неразположение или признак, който да говори за него“, каза тя.

Танева пожела бързо оздравяване на на депутата от ДПС Хасан Адемов, за когото вчера стана ясно, че е инфектиран с вируса. "С него имаме много добри колегиални отношения. Вярвам, че всичко ще бъде наред. Снощи му пуснах съобщение и му казах, че му желая бързо оздравяване“, каза министърът. vesti.bg