Еди Ламперт повиши офертата си за спасяване на "Сиърс" до 5 млрд. долара

  10 Януари 2019, 12:32     1152      0

В последен опит да спаси прочутата американска верига магазини Sears Holding Co. от ликвидация, изпълнителният директор на компанията Еди Ламперт представи ревизиран план за поглъщане на компанията за 5 млрд. долара от неговия хедж фонд ESL Investments, съобщава телевизия CNBC.

Предишната оферта на Ламперт на стойност около 4,4 млрд. долара за закупуване на стотици от най-ефективни магазини на "Сиърс" беше отхвърлена от борда на директорите на компанията.

Според CNBC Еди Ламперт е представил новата оферта с депозит от 120 млн. долара, като той се ангажирал да поеме неизплатените сметки за данъци и тези към доставчици, натрупани, след като "Сиърс" поиска официална защита от фалит през миналата година. Очаква се също така той да се опита да запази около 425 обекта и 50 000 работни места на една от най-старите вериги магазини в САЩ.

Ако офертата бъде приета, неговият хедж фонд ESL Investments ще вземе участие в търг за несъстоятелност, който по план трябва да се проведе в началото на следващата седмица (на 14-и януари)./bnr.bg