Федерер ще вземе участие само в Синсинати, ще пропусне "Роджърс Къп" в Монреал

  15 Юли 2019, 09:56     3861      0

Снимка: OFFNews

След загубата си от Новак Джокович на финала на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", швейцарската легенда Роджър Федерер обяви графика си до US Open.

Маестрото разкри, че ще пропусне за пореден път "Роджърс Къп" в Монреал. Той ще вземе участие само в Синсинати, където загуби през миналата година финала от Ноле, преди US Open, а след това ще търси своята 21-а титла от "Шлема" на "Флушинг Медоус".

"Бяхме решили с екипа ми, че ще пропусна турнира в Монреал още преди седмица", споделя Роджър.

Това на практика, че за втора поредна година швейцарецът няма да играе във въпросната надпревара, което без никакво съмнение е огромно разочарование за организаторите.

"Иска ми се просто да имам повече време, за да си почина и да се подготвя достатъчно за Синсинати, а след това и за US Open", добави Федерер.

След финала снощи Маестрото сподели, че е наясно, че времето не е на негова страна, ако иска да спечели още от най-големите отличия. И приема, че има двама играчи, които може и да подобрят рекорда му.

"Е, вижте, това беше голям въпрос, предполагам, когато си близо до рекорда. Две титли назад, след това шанс за изравняване, за подобряване. Това беше голяма работа. Но след това е различно. Черпя мотивация от други неща.

Не толкова от възможността да удържа рекорда, защото аз вече го подобрих. Ако някой друг го стори - страхотно за тях. Не можеш да защитиш всичко така или иначе", анализира легендата.

Неизбежни след епичния двубой с Джокович бяха сравненията с епичния финал срещу Рафаел Надал през вече далечната 2008 година, също загубен с 3:2 сета.

"Подобно на финала през 2008-ма, може би ще се връщам назад и ще си казвам - не беше толкова зле. Засега боли, и така би трябвало, както боли всяка загуба на Уимбълдън.

 

Но това е въпрос на психически подход. Аз съм показал добри способности да продължавам напред, защото не искам да бъда депресиран заради един всъщност прекрасен двубой", обобщи Федерер. OFFNews