Глобите за ремонта по Графа може да стигнат един милион лева, заяви столичният кмет

  11 Юни 2019, 09:30     1046      0

Снимка: OFFNews

Глобите за "Граф Игнатиев" може да стигнат един милион лева. Няма да има компромис за никого, налагала съм най-големите санкции в държавата и фирмите го знаят. 

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ, след новите проблеми с ремонта на Графа и поредната наложена санкция от 280 000 лева на Джи Пи Груп. 

Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора, каза още Фандъкова. Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема, категорична е тя. 

Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация, допълни кметът на София. 

По повод започващия днес ремонт на столичната ул. "Житница", Фандъкова обясни, че ще бъде направена цялостна промяна на настилките, нови тротоари и ново осветление.

Очаквам чувствително облекчаване на трафика по бул. "Цар Борис Трети" след пускането на движението. Продължаваме ремонтите в Овча купел, допълни Фандъкова. 

Тя благодари за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с изграждането на метрото там ще бъде наистина на много по-различно ниво. Наесен предстои да бъде пуснат и първият участък от третата линия на метрото, а само за 4-5 години 90% от наземният транспорт на София е обновен с модерни автобуси.

40 нови камери вече са поставени в бус лентите по всички булеварди в града, така че призовавам шофьорите да не нарушават правилата за движение, подчерта Фандъкова. 

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София, Фандъкова заяви, че още е рано да обявява своето решение по темата. OFFNews