Как ще връщат надвзетите суми за е-винетки

  11 Януари 2019, 10:02     1852      0

Снимка: investor.bg

Ясен е редът, по който Агенция пътна инфраструктура (АПИ) ще връща надвзетите суми за електронна винетка, купена по погрешка, информира NOVA.

За да бъде върната сумата, трябва да бъде написано заявление до АПИ.

В него е важно да се посочи начинът на плащане на винетката. Ако тя е платена с банкова карта, трябва да бъде записан номерът на автомобила и на плащането, както и от къде е купена винетката.

До момента 0,1% от платилите са поискали да им бъде върната сума при продадени над 130 000 стикера.

При одобрение на заявката, сумата ще бъде възстановена до 30 дни.

Повече информация може да се намери на сайта на тол управлението.

От 1 януари т.г. винетките вече са изцяло електронни и не се изисква залепянето на стикер на предното стъклото на автомобила. Още в първите дни на годината обаче граждани сигнализираха за проблеми при опитите да си купят електронни винетки. Заради проблемите от АПИ обявиха, че спират конвертирането на закупените през миналата година винетки в електронни.

В петък премиерът Бойко Борисов се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система и постави срок всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни.

През тази година цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева. /vesti.bg