Какво се случи с хитовата певица Дъфи, обичана от милиони

  11 Март 2019, 10:34     1444      0

Снимка: vesti.bg

Eме Ан Дъфи, която стана по-известна само като Дъфи, е от Уелс.

Талантливата красавица започва кариерата си през 2003 като участничка в музикално шоу.

Истинският успех обаче идва през 2008 с албума ѝ Rockferry. Интересен факт е, че през същата година излиза дебютният албум на Адел. 

Двата ѝ най-големи хита са песните Mercy и Warwick Avenue. 

След като печели "Грами" и три награди БРИТ през 2009 г. за  албума Rockferry. Кариерата на Дъфи вървеше само нагоре.

Тя продаде милиони копия на хитовите си сингли Mercy и Warwick Avenue. По време, рекламна кампания за известна диетична газирана напитка, нещата започват да се променят за певицата.

Успехът започна да кара Дъфи да се чувства неудобно. 

"Животът стана толкова сложен. За мен беше трудно да работя в музикалната индустрия като 25-годишна жена", каза тя в разкриващо интервю за списание You през 2011 г.

Певицата тогава сподели, че не прави музика, за да бъде обожавана от милиони или да бъде обсипвана с комплименти. Дъфи имаше известни проблеми с Анджела Бекер, което беше мениджър на певицата през 2010 г. Бекер твърди, че певицата дължи пари и е нарушила договора си с нея.

Така постепенно Дъфи започва да намалява музикалните си изяви. Отменя концерти в Монако и Дубай. През 2013 г. певицата прави едно единствено сценично представяне в Beacon Theatre в Ню Йорк, за да отдаде почит на Едит Пиаф.

Източник: Getty Images/Guliver

Това далеч не означава, че певицата се е отказала изцяло от музикалната си кариера. През 2015 г. тя записва три нови песни, които обаче така и не постигат успеха на предните й хитове. Всъщност песните са част от саундрака към филма "Легенда", в който самата певица също има участие като актриса.

През 2017 г. Дъфи представи кавър версията на вечната класика I put a spell on you на Нина Симон.

През същата година Дъфи сподели в Инстаграм, че работи по нов музикален албум.

За съжаление все още не е ясно кога ще бъде издаден, но едно е сигурно - Дъфи липсва на своите почитатели и завръщането й ще бъде интересно и очаквано. /vesti.bg