Кметицата на "Подуяне" изненадана от ареста на Лилия Геринска

  17 Май 2018, 09:55     2666      0

Снимка: Vbox7/Нова телевизия

Това, което знам от онзи от онзи ден, е това, което беше съобщено на брифинга на прокуратурата и ГДБОП. Информацията, която имам и за която оказвам пълно съдействие, е не по-различна от тази, която се представя в момента публично."
Това заяви кметицата на столичната община "Подуяне" Ева Митова във връзка с ареста на шефката на правния отдел на общината Лилия Геринска.

Кметицата на "Подуяне" категорично заяви, че е изненадана и ареста.

"За мен тези почивки и отношения са новина. Коментарът за тези подправени подписи технологично не е обяснимо как става и поради тази причина мога да кажа, че трябва да оставим нещата да стигнат докрай и да бъдат изследвани от компетентните органи, за да мога да говоря по някаква конкретика", допълни пред Нова Митова.

Припомняме, вчера на брифинг от прокуратурата и ГДБОП съобщиха, че Геринска е арестувана на 15 май, вторник. Юристката е задържана в столичния квартал "Овча купел", след като получила подкуп в размер на 10 000 лева, за да разреши служебни задължения за обществена поръчка.

Тя е използвала най-различни варианти, за да помогне на фирмата, която е изпълнявала обществените поръчки за саниране на блок на стойност над 2 милиона лева. Доказателствата и данните, които имаме са за обществени поръчки от миналата година", изтъкна административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова./news.bg