Квартални патрули пазят германски град от мигранти

  04 Януари 2019, 10:43     3843      0

Снимка: vesti.bg

Kвартални отбранителни групи“ започнаха да патрулират из улиците на германския град Амберг в северната част на Бавария, след като четирима младежи, търсещи убежище, нападаха произволно пешеходци в града.

Тези „патрули“ били организирани от крайно дясна партия.

В събота вечерта бяха извършени нападенията на подпийнали млади кандидати за убежище над минувачи. Една от жертвите е трябвало да бъде откарана в болница заради рана на главата, пише местното издание thelocal.de.

 

 

Police refute claims of far-right patrols after migrant attacks

Four asylum-seekers reportedly assaulted a dozen people in the Bavarian town of Amberg over the weekend, renewing debate over migration.https://m.dw.com/en/police-refute-claims-of-far-right-patrols-after-migrant-attacks/a-46944468 

Всички заподозрени са тийнейджъри на възраст между 17 и 19 години от Афганистан и Ирак. Въпреки че са избягали от местопрестъплението, всеки един от тях е бил задържан, а полицията продължава да разследва инцидента.

След атаките крайно десни екстремисти са започнали да патрулират по улиците.

Кметър на град Амберг потвърди, че мъжете, носещи жълти жилетки, са били изпратени в града от крайно дясната Националдемократическа партия на Германия.

„Мога напълно да разбера чувството за несигурност, което някои хора в Амберг изпитват точно сега. Но тази омраза и заплахите за насилие, идващи от цялата страна, отиват твърде далеч“, каза кметът Майкъл Черни.

 

 

Query @BurnleyPolice

These gentlemen attacked and injured German nationals on a rampage through

Can I ask for your expertise on what sort of tan they have?

Баварските политици бързо осъдиха атаките на младежите търсещи убежище. Министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който доскоро беше ръководител на баварската партия на Християнсоциалния съюз (ХСС), заяви, че е бил „разтърсен“ от новината. „Този излишък на насилие е неприемлив“, добави той.

Заместникът на Зеехофер в ХСС, Стефан Майер, каза, че

ще има последствия за политиката за бежанците в страната.

„Всички търсещи убежище, които извършват престъпление, особено ако извършат престъпления срещу живота, срещу собственост или сексуално самоопределение, са загубили правото си на гостоприемство и трябва незабавно да напуснат Германия“, каза Майер пред вестник „Билд“.

„За да се защити населението, извършителите на насилие също трябва да могат да бъдат поставени под максимален контрол – например чрез задължения за пребиваване, задължения за докладване и електронни ограничения за глезена”, добави той.

Атаката в Амберг беше един от двата инцидента с насилие през новата година,

които привлякоха вниманието към нарастващото напрежение между германците и голямото население от мигранти/бежанци, което страната е приела през последните години.

В малкото градче Ботроп в Северен Рейн-Вестфалия е заподозрян германски мъж, който е карал кола в тълпа от хора в навечерието на Нова година с намерението да нарани чужденци, смята полицията. Сред ранените са семейство от Сирия, както и майка и син от Афганистан. /vesti.bg