Четвъртък, 13 Авг 2020
           
Политика

Валери Симеонов: Мерките бяха разхлабени твърде рано

  30.06.2020 11:20  
Валери Симеонов: Мерките бяха разхлабени твърде рано

Мерките, които бяха въведени с цел да се спре разпространението на коронавирус пандемията, бяха разхлабени твърде бързо. Това разбира се е личното ми мнение. Но най-вече става въпрос за мачовете. Според мен все още е рано за тях. Недопустимо е, тъй като по стадионите контрол няма. Това коментира в ефира на NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му баровете и дискотеките също не е трябвало да отварят все още.

"Кой брои дали те са пълни на 50%. Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните от четирите условия, които постави Щаба – "к"-то (контрола)", допълни той. 

"Щабът трябва да се слуша. Това обаче не се случва. В бензиностанциите и магазините масово не се носят маски", посочи Симеонов.

Според лидера на НФСБ хората трябвало да бъдат плашени, защото иначе не спазвали правилата. 

"Бих препоръчах на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска", каза още Симеонов.

Той подчерта, че днешният рекорд от заразени се дължи, според него, на големия брой проби - 4500. А огнището в Смолян променяло общата статистика.

"Резултатите не са по-различни от вчера", каза Симеонов.

Самият той си направил проба в петък, а резултатът бил отрицателен.

Валери Симеонов коментира и ситуацията с туризма.

"Там нещата се развиват според очакванията, планомерно. Созопол и Приморско се пукаха по шевовете през уикенда от софиянци", отбеляза той.

Мярката 60/40 за туризма обаче не е проработила, смята той. vesti.bg