Четвъртък, 13 Авг 2020
           
Спорт

Букарев се отметна от думите си, БФС ще се обърне към прокуратурата

  30.06.2020 12:36  
Букарев се отметна от думите си, БФС ще се обърне към прокуратурата

Треньорът на "Витоша" (Бистрица) Асен Букарев е променил коренно думите си, свързани с това, че отборът му е бил търсен, "за да легне" на "Царско село". На изслушване пред членовете на комисията по етика и феърплей в БФС той посочил, че бил афектиран в изказването си и че всъщност никой не го е търсил с искане "Витоша" да загуби, а това били въпроси от негови приятели дали отборът ще играе сериозно, след като вече е изпаднал.

Председателят на комисията Васил Василев посочи, че БФС ще се обърне към прокуратурата и тя да провери дали има престъпление.

След мача с "Царско село", загубен с 0:1, Букарев каза: "От много места ни търсеха да дадем мача, да легнем на "Царско село". Това няма как да стане, докато аз съм треньор където и да е".

"В проведените разговори г-н Букарев обясни категорично, че думите му са дошли в състояние на афект и че не е получавал обаждания от никой - нито свързан с "Царско село", нито с други клубове. Думите му са провокирани от разговори със запалянковци и познати, които, най-общо казано, питат дали отборът ще играе сериозно в останалите срещи, при положение че изпада във Втора лига. Поясни, че няма обаждания към неговите футболисти за симулативна игра", заявиха от БФС. dnevnik.bg