Четвъртък, 13 Авг 2020
           
Политика

Аврамова в Банско: Асфалтът не се яде, всички инвеститори искат да има инфраструктура

  30.06.2020 18:56  
Аврамова в Банско: Асфалтът не се яде, всички инвеститори искат да има инфраструктура

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова присъства днес на първата копка на бъдещото околовръстно шосе на Банско, или т. нар. „Южна дъга”.

Първата копка направиха кметът Иван Кадев, депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев и представител на фирмата изпълнител. Водосвет отслужи отец Георги Касапинов.

Дължината на първия етап на околовръстното е 1230 м, а стойността му 1 193 хиляди лева.

„Банско не е случаен град, за това министерски съвет отпусна 1 млн. лв. за първия етап на околовръстното в града, помощта на държавата за Банско е факт”, каза министър Аврамова.

Тя каза още, че въпреки асфалтът не се яде, всички инвеститори искат да има инфраструктура.

„Днешният старт на проекта за изграждане на този път е пример как централната и местната власт, заедно със законодателната работят заедно и нещата се случват”, добави министърът на регионалното развитие, и пое ангажимент да осигури финансиране за всички важни инфраструктурни проекти на община Банско, включително за довършване на допълнителния довеждащ водопровод от м. „Караманица” в Пирин.

„Проектът за околовръстното  се забави с две години, дъгата ще свързва път 2-19 със ски-зоната и ще освободи централната градска част от трафика”, каза кметът на Банско Иван Кадев.

„От 25 юни е назначена експертна комисия, до десет дни чакаме становище по повод срутването в тунел „Железница. Прави се анализ на свляклата се скална маса, както и обследване за овлажняване и теч на вода в забоя. Там са изпълнени неотложните аварийно-възстановителни мероприятия, които трябваше да бъдат изпълнени. В другите три галерии се работи”, добави министър Аврамова.

Тя каза, че пострадалите трима работници са добре, единият вече е изписан, проблем има с този, който е с коронавирусната инфекция, която пречи да му бъде оперирана бедрената кост./БГНЕС