Събота, 13 Авг 2022
           
Свят

Твърденията на Тръмп за изборни измами струват милиони на САЩ

  08.02.2021 11:03  
Твърденията на Тръмп за изборни измами струват милиони на САЩ
  BGNES

Изявленията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за изборни измами, и разглеждането на съответните съдебни дела, както и безредиците на територията на Капитолия на 6 януари, струват общо на американските данъкоплатци над 519 милиона долара, съобщава „Вашингтон Пост”, цитирайки местни и централни власти. 

„Разходите нарастваха ежедневно, тъй като държавните агенции на всички нива бяха принудени да използват бюджетни средства, за да отговорят на действията на Тръмп и неговите поддръжници”, пише вестникът. „Разходите включват съдебни такси за десетки съдебни дела, повишена сигурност за членовете на изборите комисии в отговор на заплахите към тях и възстановителните работи след бунта на 6 януари в Капитолия”.

По-конкретно, над 480 милиона долара са използвани за разполагане на войските на Националната гвардия във Вашингтон до средата на март поради опасността от нови вълнения. Отделните щати са похарчили около 28 милиона долара за мерки за сигурност преди деня на встъпването в длъжност на президента Байдън на 20 януари. Преди това 2,2 милиона долара отидоха за съдебни спорове и защита на служители на избирателни комисии. Според публикацията финансовите последици от тези събития вероятно ще бъдат значително по-високи от документираните към момента суми./БГНЕС


Анкета

Да се явят ли заедно на предсрочни избори Продължаваме промяната и Демократична България?


Резултати