Сряда, 23 Юни 2021
           
Новини

Фирмата на Емилиян Гебрев обвини прокуратурата в опит за заблуда и лъжа

  28.04.2021 16:13  
Фирмата на Емилиян Гебрев обвини прокуратурата в опит за заблуда и лъжа
  БНР

От фирмата на оръжейния търговец Емилиян Гебрев „Емко“ обвиниха прокуратурата в опит да заблуди българската и международната общественост с неверни факти във връзка с разследванията на стари взривове на складове с боеприпаси в България.

От дружеството заявяват, че в най-кратки срокове  ще се аргументират подробно кои са „открито неверните и заблуждаващи твърдения“.

За първия по време взрив, разследван от прокуратурата -  през 2011 г. в склад на „Емко“ в Ловнидол, се уточнява, че съхраняваните боеприпаси са били транспортирани година по-рано от Чешката република.

Опровергава се, че взривът е бил предшестван от пожар - обстоятелство, което според говорителя на главния прокурор Сийка Милева го свързвало с останалите три.

Информацията, че боеприпасите са били предназначени за износ, в т.ч. и за Грузия, и свързването на „Емко“ с взривовете във ВМЗ Сопот, е наречена „абсолютна лъжа“.

„Тези лъжи лесно се установяват с налични документи", пишат от фирмата на Емилиян Гебрев.

И питат - защо прокуратурата поднася неверни факти, какво е правила през годините по тези разследвания , защо отново се опитва да си измие ръцете с „Емко“, вместо да търси истинските причини и виновници за тези терористични актове и накрая  - не прикрива ли държавното обвинение нещо, свързано с дейността на руските специални служби в България. БНР