Сряда, 08 Май 2024
           
Политика

И ИТН критикува Кацаров, но не му иска оставката

   
И ИТН критикува Кацаров, но не му иска оставката

Увеличава се недоволството сред медиците, работещи на първа линия с ковид пациенти. Причината - не били изплащани полагащите им се 1000 лева добавка към възнагражденията. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от "Има такъв народ" д-р Силви Кирилов.

Затова от "Има такъв народ" настояват парите на лекарите и медицинският персонал незабавно да започнат да се плащат. На запитването им към Министерството на здравеопазването обаче им било отговорено, че се плаща толкова, колкото е заявено от страна на болниците.

Според ИТН причините парите да не стигат до персонала може да се крият в това, че директорите на болниците не искат да го правят или се дължи на новата методика на здравното министерство за изчисляване на тези възнаграждения, която позволявала разнопосочно тълкуване.

"Ковид кризата стана катализатор на тежкото дебалансиране на здравната система, показа липсата на координация между болнична и доболнична помощ", заяви Кирилов.

ИТН въпреки недоволството си не се присъединиха към искането на ГЕРБ за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров. Смятат и че взетите до момента мерки от служебната власт са били адекватни.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати