Събота, 13 Авг 2022
           
Бизнес

JP Morgan: Световната икономика ще се възстанови напълно през 2022 г.

  08.12.2021 16:59  
JP Morgan: Световната икономика ще се възстанови напълно през 2022 г.

Американската инвестиционна банка JP Morgan прогнозира в сряда, че през 2022 г. ще настъпи краят на пандемията от коронавирус и ще се наблюдава пълно възстановяване на световната икономика. Това предаде Ройтерс.

В доклада на банката за перспективите за следващата година се казва, че новите ваксини и лекарства ще доведат до "силно циклично възстановяване, връщане на глобалната мобилност и освобождаване на затихналото търсене от страна на потребителите".

Марко Коланович, главен стратег за глобалните пазари и ръководител на отдела за глобални проучвания на JP Morgan, заяви, че банката очаква американският индекс S&P 500 да нарасне с близо 8% до 5050 пункта, акциите на развиващите се пазари да се повишат с 18%, а доходността на 10-годишните американски държавни ценни книжа - основен фактор за глобалните разходи по заеми - да се повиши до 2,25% до края на 2022 г.

"Нашето мнение е, че 2022 г. ще бъде годината на пълно глобално възстановяване и връщане към нормалните икономически и пазарни условия, които имахме преди избухването на пандемията", каза Коланович.


Анкета

Да се явят ли заедно на предсрочни избори Продължаваме промяната и Демократична България?


Резултати