Събота, 13 Авг 2022
           
Спорт

БФС спря правата на съдия Борислав Колев заради АМ Хемус

  08.12.2021 18:22  
БФС спря правата на съдия Борислав Колев заради АМ Хемус
  BGNES

"Българският футболен съюз спря правата на съдия Борислав Колев, който беше арестуван за аферата "Хемус" и обвинен за пране на пари, съобщи БиТиВи.

Към момента разследването определя Колев като крайният получател на 60-те милиона лева, авансово отпуснати за строежа на лот 5 на автомагистралата.

Според съобщение на Българския футболен съюз(БФС) вчера съдийската комисия е решила да спре правата на Борислав Колев, който е международен съдия по футбол и на брат му, който е международен асистент съдия, до приключване на процесуално- следствените действия. На името на арестувания Борислав Колев са регистрирани две фирми.

Едната е на улица "Пъстър свят", където двамата с брат му живеят. Според съседите двамата не водели охолен живот, поне до скоро.

На адреса на другата фирма, собственост на Борислав Колев, в квартал "Гео Милев", не бяха чували за нея. Според регистрите преди три години една от фирмите на Борислав Колев преминава в ръцете на 26-годишния Альоша Цветанов от монтанското село Медковец. Майка му отрича да е собственик на фирма.

Утре, 9 декември, съдът ще разгледа мярката за неотклонение на Борислав Колев.

Припомняме, на 5 ноември вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че близо 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", са били източени чрез мащабна схема, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето се изтегляли в брой в "чували и сакове".

На 7 ноември стана ясно, че ГДБОП е задържала мъж в София, заподозрян, че е крайният получател на парите от незаконни схеми при строителството на АМ "Хемус".


Анкета

Да се явят ли заедно на предсрочни избори Продължаваме промяната и Демократична България?


Резултати