Сряда, 26 Яну 2022
           
Политика

Петков: До понеделник трябва да сме подписали споразумението

  09.12.2021 10:07  
Петков: До понеделник трябва да сме подписали споразумението

До голяма степен съставът на Министерски съвет е готов поименно. До понеделник трябва да сме подписали споразумението. Да, 5 човека ще са вицепремиери и всяка една от партиите се очаква да имат вицепремиер.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, който пристигна в сградата на Народното събрание за спешна среща между преговарящите по коалиционното споразумение.

Надяваме се утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение и много се надявам в началото на следващата седмица да имаме вече работещо правителство, каза Петков.

Запитан кога ще бъде подписано споразумението, Петков, който потвърди, че разговорите, които се водят са за кабинет „Кирил Петков”, посочи, че най-вероятно това ще се случи или в петък, или през уикенда.

БСП е партията, възразила по коалиционното споразумение, което наложи спешна среща в сградата на Народното събрание тази сутрин.

"Искаме в детайли всичко да бъде изпипано. Няма нищо странно в това", заяви Корнелия Нинова. По думите ѝ, в третата част от споразумението - законодателната част, БСП има предложения за допълнения, които касаят социалната сфера.

"„Има такъв народ” изчистихме всичко, внимателно се запознахме със споразумението. Имахме претенции за изчистване на формулировки и от политическа гледна точка задавахме някои въпроси – основно по отношение на назначаването, как ще се назначават изпълнителни директори, председатели на държавни комисии", обясни по-рано Ива Митева от "Има такъв народ". Митева потвърди, че ИТН ще има вицепремиер в коалицията и каза: "Доколкото разбрах ще е регионалният министър". /БГНЕС