Петък, 20 Май 2022
           
Новини

Янев се срещна с посланика на Федерална Република Германия

  24.01.2022 17:32  
Янев се срещна с посланика на Федерална Република Германия

Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща днес, 24 януари, с Н.Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна. Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона. Беше отбелязано традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост.

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс.


Анкета

Трябва ли да забраним вноса на руски петрол и газ?


Резултати