Петък, 20 Май 2022
           
Политика

Борисов: Ще подкрепим всяко решение, което гарантира отбранителната ни сигурност

  26.01.2022 13:47  
Борисов: Ще подкрепим всяко решение, което гарантира отбранителната ни сигурност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за решителност от страна на България по отношение на напрежението НАТО-Русия. Той заяви, че партията му ще подкрепи всяко решение, гарантиращо отбранителната сигурност на страната.
 
"Ние трябва да бъдем изключително решителни и ако управляващите имат куража и волята, да подкрепим всяко едно решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност. Казвам- отбранителна. Това не значи да изпращаш войски, а съгласно плановете на щабовете на НАТО да изпълните нашите съюзнически договорености. И по никакъв начин да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И въобще тук не става въпрос за нашите отношения с Русия”, каза Борисов.

Бившият премиер заяви още: "Дни наред чакам външния министър да има активна дипломатическа дейност, а тя дори не отива на съвета на външните министри, а изпраща заместник. В момента България като една от държавите - най-тежко застрашена, ако се стигне дори до локален конфликт и санкции срещу Русия, ще бъде потърпевша. Тука външният министър всеки ден трябва да е в една от тези критични държави, включително в Москва, включително и Брюксел", заяви Борисов.

 

Анкета

Трябва ли да забраним вноса на руски петрол и газ?


Резултати