Събота, 26 Nov 2022
           
Новини

144 СУ Народни Будители със STEAM Център по изкуства и технологии

  22.03.2022 14:31  
144 СУ Народни Будители със STEAM Център по изкуства и технологии

Днес  бе открит STEAM Център по изкуства и технологии в 144 СУ „Народни Будители“. Центърът  е финансиран по национална програма на МОН „Изграждане на училищна  STEAM среда“. В него са обособени кабинети за графични изкуства, изящни изкуства, приложни изкуства, технология и предприемачество,  видеостудио,  звукозаписно студио, музикална зала и STEAM зала.

„Днес отваряме една врата към бъдещето и това е вратата на нашия прекрасен STEAM Център за изкуства и технологии, В тези зали нашите талантливи деца ще творят , ще пеят, ще танцуват  в една модерна нова дигитална среда“, каза директорът на училището  Камелия Дилова по време на откриването на новия център.

„144 училище  е най-доброто общинско  училище по изкуства в София, каза кметът на София Йорданка Фандъкова и поздрави ръководството на училището, учителите и учениците за резултатите, които постигат. „Свикнали сме ме да виждаме STEAM центрове и кабинети в училища с природоматематическа насоченост. Около 30 училища в София вече са се възползвали от националната програма, но това е първото училище по изкуства в София, което изгражда STEAM среда“, каза още Фандъкова и посочи, че  очаква програмата да се разшири, защото създава не просто добра среда, а дава посока на образованието.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати