Неделя, 26 Юни 2022
           
Бизнес

Lidl стартира сезона на фермерски пазари

  15.04.2022 12:02  
Lidl стартира сезона на фермерски пазари

Чрез тази инициатива веригата помага на родни производители да стигнат до своите клиенти

Този уикенд стартират традиционните фермерски пазари, които Lidl организира за трета поредна година. Първият ще се проведе на 15, 16 и 17 април на паркинга пред магазина на веригата на ул. “Атанас Москов” 18 в София, от 10-19.00 часа. За годината са планирани 14 събития в страната.

От началото на инициативата до момента фермерските пазари на Lidl са дали възможност на 74 родни производители от 27 населени места да представят продукцията си пред клиентите на веригата, като целта е техният брой да се увеличава.

Още този уикенд посетителите отново ще имат възможност да се срещнат с добре познатите качествени стоки от български производители като биосертифицирани зеленчуци, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури. Към богатото разнообразие от стоки от цялата страна тази година се присъединяват нови седем фермери, сред които “Доматена къща” от Варна, мандра “Ивена” от с. Дебърница и месните продукти на “Рила Мес” от гр. Рила.

По време на първия за годината фермерския базар, посетителите ще могат да участват и в работилница за дървени изделия и да се докоснат до тайните на един стар, но незабравен занаят. Производителят Владимир Петров от с. Джурово ще показва нагледно как се изработват и гравират самите предмети.

Два пъти месечно, до ноември включително, столичани и гости на града ще имат възможността да открият представяната на тези пазари българска продукция. А през летните месеци юли и август, посетителите на морските ни курорти - Несебър, Созопол, Царево и комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, ще могат да избират от асортимента на родните производители.