Вторник, 06 Юни 2023
           
Развлечения

Първо представяне на творби на Mr. Brainwash в България

  10.06.2022 12:06  
Първо представяне на творби на Mr. Brainwash в България

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри ПЪРВАТА изложба на Mr. Brainwash в София!

Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига за първи път в Източна Европа. С удоволствие и вълнение открихме първата по рода си изложба, посветена на иновативния и безстрашен стил на Mr. Brainwash – едно от най-провокативните лица на съвременното изкуство, заяви при откриването Деница Гергова, артистичен директор на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

В изложбата са представени 6 ексклузивни лимитирани серии сериграфии от смесена техника, пристигащи директно от студиото на Mr. Brainwash: „Спайдермен“ - 2019 г. /с изключително ограничен тираж от 3 бр./; „Биткойн“ - 2021 г.; „Голям град, големи мечти - розово“ - 2020 г., „Стара слава” - 2021 г., “Мерилин Монро завинаги” – 2021 г., “Голям град, големи мечти - червено”, 2020 и др. Всяка работа е номерирана.

Mr. Brainwash е колекциониран от звезди по целия свят - от музиканти до модни икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан са закупили негови творби. Актьори и риалити звезди подкрепят артиста, като Мадона и Майкъл Джексън са сред първите му колекционери.

Само в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 могат да бъдат закупени албум с творчеството и биографията на артиста, както и оригинални негови творби. Те са номерирани, подписани от Mr. Brainwash с молив и имат негов пръстов отпечатък. Това е запазена марка на твореца, с която подписва работите си. Бройката е ексклузивна. 

Посетителите на изложбата ще могат да се насладят и на известния филм "Exit Through the Gift Shop”, режисиран от световно известния стрийт артист Banksy, белязал началото на кариерата на Mr. Brainwash като артист. Прожекцията ще се състои на 24 юни от 18:30 ч. Билети могат да бъдат закупени на касата на галерията.

На 11 и 18 юни от 16:00 ч. в Салонната зала на галерията ще се проведат ексклузивни "Стрийт арт" ателиета "Арт&Вино“, с помощта на професионален художник, посетителите ще нарисуват своето "стрийт арт" произведение, повлияни от творчеството на Mr. Brainwash.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през сайта на epaygo.bg или на касата на галерията.

* Изложбата може да се посети до 02.07.22 г. с вход свободен във Vivacom Art Hall Оборище 5.

* Основен партньор в изложбата е VOLVO, които повлияни от изкуството на Mr. Brainwash представиха в деня на официалното откриване най-новия си електрически автомобил Volvo C40 Recharge, изрисуван с известни графити на автора.

Следете ни във https://www.facebook.com/vivacomoborishte5, където може да откриете актуална информация за всички наши арт проекти.

За повече информация: 0876 555 515 и на vivacomoborishte5.com


Анкета

Какво правителство предпочитате?


Резултати