Събота, 13 Авг 2022
           
Коментари

Кирил Петков: Зад вота стоят Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова

  21.06.2022 16:55  
Кирил Петков: Зад вота стоят Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова

Това за Северна Македония го чухме 1800 пъти, 100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една "тъмна стая" в МРРБ, каза премиерът. 

Премиерът Кирил Петков се обърна към депутатите по време на вота на недоверие и заяви, че четирима стоят зад този вот - бившият премиер Бойко Борисов, депутатът  от ДПС Делян Пеевски, лидерът на ИТН Слави Трифонов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

"Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски, че строителните милиарди, за които има договорка, няма да дойдат до неговите фирми. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов. Не разрешавайте българската политика и накъде тръгва тази държава да зависи от четири SMS на четирима човека, които не са в тази зала", заяви Петков. 

"Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. - това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. били дошли, но закъснели - бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие", заяви Петков. 

"Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%. Това за Северна Македония го чухме 1800 пъти, 100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една "тъмна стая" в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам", добави министър-председателят.