Събота, 13 Авг 2022
           
Свят

Военно-транспортен самолет се е разбил в Русия

  24.06.2022 09:53  
Военно-транспортен самолет се е разбил в Русия
  ЕПА

Руски военно-транспортен самолет Ил-76 се е разбил в района на град Рязан, югоизточно от Москва. По предварителни данни са загинали най-малко четирима души. Това съобщи за ТАСС източник от филиала на Министерството на извънредните ситуации на Русия за Рязанска област, пише news.bg

"Самолетът се разби поради внезапно запалване на двигателя. В резултат на това загинаха четирима, петима бяха хоспитализирани", каза източникът.

Според инормацията самолетът е летял по маршрута Белгород-Оренбург, като е кацал на военното летище в Дягилево, край Рязан, за зареждане с гориво. Полетния маршрут показва, че машината може по някакъв начин да е свързана с руската инвазия в Украйна. Припомняме, че Белгород е едно от затворените заради военните действия летища в Южна Русия

Властите в региона потвърдиха, че четирима души са загинали и петима са ранени в резултата на самолетната катастрофа. Това съобщиха в канала Telegram на оперативната група на Рязанска област.

"Оперативната група на регионалното правителство съобщава, че по предварителна информация четирима души са загинали в резултат на самолетна катастрофа в района на Михайловската магистрала в град Рязан", се казва в доклада. "Още петима (са получили) с наранявания с различна тежест се намират в лечебни заведения в Рязан. оказва им се необходимата медицинска помощ. Състоянието на пострадалите е стабилно. Информацията ще бъде уточнена."

Военно-транспортният самолет Ил-76 е извършил аварийно кацане в района на град Рязан поради неизправност на двигателя, съобщи руското Министерство на отбраната в петък. Според ведомството произшествието е станало по време на тренировъчния полет без товар, поради установена неизправност на двигателя, екипажът е решил да кацне на земята, а самолетът е се е разрушил частично при допир със земята. Пострадалите членове на екипажа са откарани в болници.

Според Министерството на извънредните ситуации за Рязанска област самолетът се е разбил в петък рано сутринта. На мястото на катастрофата е възникнал пожар, който е потушен.