Събота, 13 Авг 2022
           
Новини

НАП разкри цистерна с 10 000 л. нелегално гориво в Бургас

  24.06.2022 16:31  
НАП разкри цистерна с 10 000 л. нелегално гориво в Бургас
  BGNES

Национална агенция за приходите (НАП) разкри над 10 000 л. нелегално гориво в Бургас, съобщават от НАП. Горивото е било складирано в база, собственост на транспортна фирма.

Служители на приходната агенция извършили проверка на района около ведомствената бензиностанция, собственост на транспортна фирма, намираща се в промишлена зона в Бургас. Инспекторите на НАП открили цистерна без регистрационни номера, прикрита с гуми от камиони. В нея имало около 4200 литра дизел, а в близост инспекторите забелязали 7 пластмасови контейнера с вместимост 1000 л., завити с найлон. Три от тях били пълни догоре, два съдържали между 500 и 600 л. горивна течност.

Откритото гориво било без документи за произход, а съдовете, в които е съхранявано не са декларирани в НАП. Служителите на "Фискален контрол" поискали съдействие от Агенция "Митници" за установяване на вида на течността в цистерната и контейнерите. Според тях горивото е предназначено за кораби, като то е напълно годно да се ползва за сухоземни превозни средства.

Корабното гориво няма био добавка, не е маркирано и за него не е платен акциз. Служителите на Агенция "Митници" са иззели намерените количества от синята течност и са пломбирали съдовете, в които тя е съхранява.

Работата по установяване на произхода на откритото гориво продължава.