Сряда, 04 Oct 2023
           
Новини

Кадър на ГЕРБ ще управлява едно от най-важните звена в АПИ – тол системата

  12.08.2022 18:59  
Кадър на ГЕРБ ще управлява едно от най-важните звена в АПИ – тол системата

Кадър на ГЕРБ ще управлява едно от най-важните звена в Агенция „Пътна инфраструктура“ – тол системата. Тя вече минава в ръцете на Георги Темелков, който е новият директор на Националното тол управление, става ясно от справка в сайта на Пътната агенция, пише economic.bg

До вчера там бе вписан инж. Радослав Миленов. Това на практика означава, че една от първите задачи, с които се е захванал новият шеф на АПИ Иво Иванов, е била назначението на Темелков.

Припомняме, че едва преди ден служебният регионален министър Иван Шишков уволни Тодор Василев, който бе назначен за председател на Пътната агенция от бившия министър Гроздан Караджов. На негово място Шишков вкара Иво Иванов, който пък е бивш директор на НТУ от времето на служебния кабинет миналата година, когато министър бе Виолета Комитова.

Самият Темелков е потвърдил пред „Капитал“, че вече е част от ръководството в Тол звеното. 

Това е временна позиция, не е имало конкурс, само изпълняващ длъжността съм от четвъртък", казал Темелков и допълнил, че не знае кога ще бъде обявен конкурс за титуляр и че все още не е решил дали да се яви на него или не.

Медията, която първа съобщи за рокадата, припомня, че биографията на Темелков е тясно свързана с ГЕРБ. Той бе съветник и част от политическия кабинет на Цецка Цачева, когато тя бе председател на Народното събрание в първия управленски мандат на ГЕРБ. След предсрочните избори през 2014 г. той отново става член на политическия кабинет на новия председател на парламента от ГЕРБ – Димитър Главчев. По-късно, при създаването на тол системата, напуска и заема позиция там. 

Темелков става особено популярен след Националната конференция на ГЕРБ в „София Тех Парк“ преди две години. Тогава конференцията бе белязана от насилие срещу журналисти и протестиращи граждани срещу Бойко Борисов.

На кадри от събитието се вижда как Темелков (тогава вече държавен служител в тол системата) с партиен бадж на ГЕРБ, заедно с пиарката на партията Севделина Арнаудова, наблюдават как маскираните мъже бият протестиращи. На други кадри пък се забелязваше как Темелков е до самите биячи, малко след като пиарът на ГЕРБ Никола Николов е предал на мъжете, които очевидно не са от охраната на събитието, мъж, който протестира срещу Борисов.

По-късно ГЕРБ се разграничават от случая. Тогава Темелков също отрича да има връзка с момчетата с маски.


Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София?


Резултати