Вторник, 06 Юни 2023
           
Развлечения

Майкъл Корс представи новата си колекция за сезон пролет/лято 2023 г.

  20.09.2022 18:36  
Майкъл Корс представи новата си колекция за сезон пролет/лято 2023 г.

Специални гости на дефилето бяха Ан Хатауей, Серина Уилямс, Алехандра Дадарио и други

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк дизайнерът Майкъл Корс представи новата си колекция за сезон пролет/лято 2023 г. Специални гости на дефилето бяха актрисата с български корени Нина Добрев, звездата от „Дяволът носи прада” Ан Хатауей, Серина Уилямс, която след като се отказа от тениса все по-често се появява на светски събития. Алехандра Дадарио, Оливия Холт и топ моделът от 90-те Кристи Бринкли с дъщеря си Сейлър, пише NOVA

За създаването на колекцията моделиерът черпи вдъхновение от последните си пътувания.

„За мен беше интересно да наблюдавам факта, че когато съм на курорт, където хората обикновено ходят полуголи, са облечени…. и обратно, когато отида в града всички са в тоалети подходящи по-скоро за ваканция. Може би това е в следствие от това,че времето става прекалено топло навсякъде . И така се замислих върху идеята колко хубаво би било да създам колекция подходяща както за плажа така и за града, нещо като „градски курорт“, защото, знаете ли, аз съм момче от големия град, но на плажа съм истински гларус“, разкри той.

Модели с ефирни ризи и кафтани се разхождаха по подиума, ограден с големи палми, преди да стъпят на тротоара, пренасяйки курортния шик в градска среда. За дизайнера цветовете на пролетта и лятото са маково червено, палмово зелено и тюркоазено, но в линията присъстват и винаги актуалните цветове в монохромната гама. Блясък придават металните детайли.

„Обичам красивите кройки, но ги обичам в бяло. Така че смятам,че този цвят е подходящ както за курорт, така и за града. От друга страна, черното, графичното, също плавно може да прелива от града към курорта. И разбира се няма как без електрикови нюанси от главата до петите“, обясни именитият дизайнер.


Анкета

Какво правителство предпочитате?


Резултати