Събота, 26 Nov 2022
           
Новини

Мистерията с изчезналото дете от Болярино се разплита

  18.11.2022 13:37  
Мистерията с изчезналото дете от Болярино се разплита
  BGNES

Прокуратурата разкри още подробности за детето в Болярино, което изчезна, а след това беше намерено в шок и с бинтове.

"Имаше данни, че изчезналото момиче от село Болярино, което е от сирийски произход, е било отвлечено и по този текст от Наказателния кодекс се води настоящото производство.  Първоначално е обсъждана тази версия. Детето беше установено в сравнително кратък период. То беше в шок с видими следи от наранявания. С него се работеше трудно първоначално заради езиковата бариера. Това каза окръжняит прокурор на Пловдив  Ваня Христова, цитирана от DarikNews.bg

Детето знае диалект на сирийски и съвсем малко думички на английски език. Има данни че момичето е на 11 години, според документите, с които разполагат органите на реда.

Извършена е съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства състоянието на детето. Констатирани са две увреждания по тялото и главата на детето. От събраните доказателства, като не се изключва да има промяна в хода на разследването, е за извършено самонараняване от детето. То е обяснило как е станало това и думите му съвпадат с констатираните увреждания и механизма на причиняването им. В момента тече разпит на детето пред съдия.

Вчера с детето е проведен следствен експеримент на място. Това, което е изнесено от свидетел като информация, се потвърждава от експеримента.

Детето беше открито в близост до имота, който обитава семейството му. Родителите му са завили пред органите на реда, че имат желание да напуснат България, когато това стане възможно. Те смятат, че детето им е било отвлечено.

Източник: DarikNews.bg