Петък, 01 Дек 2023
           
Новини

За предстоящата зима са предвидени 18 млн. лева за снегопочистване

  24.11.2022 12:22  
За предстоящата зима са предвидени 18 млн. лева за снегопочистване

За предстоящата зима са предвидени 18 млн. лева за снегопочистване, съобщи директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов. Увеличението е с 1 млн. лева спрямо миналата година, когато повечето от предвидените пари бяха похарчени още през септември, пише manager.bg

Договори са сключени със седемте фирми, които отговарят и за сметопочистването в града. 335 снегорина са в готовност за работа, определени са 55 точки, от които да тръгват повечето от тях. Приоритетно ще се почистват улиците, по които преминава градски транспорт.

В договорите с фирмите е записано, че до 4 часа след започване на снеговалежа пътното платно трябва да бъде почистено. Ако не е, то се налагат глоби за съответния участък. След това на фирмата се дава още един час да почисти допълнително.

Записано е докога трябва да бъдат почистени и пешеходните зони, спирките, подходите към подлезите и метростанциите. Ако снеговалежът започне през светлата част на денонощието, то почистването трябва да е извършено до 18 ч. При начало на снеговалеж в тъмната част на денонощието трябва да е почистено до 7.30 ч. на следващата сутрин. Гражданите могат да подават сигнали за непочистени зони в оперативния център на столичен инспекторат. Иванов подчерта, че парковите алеи ще се почистват от други фирми, а за почистването около жилищните сгради задължение имат обитателите им.


Анкета

Трябва ли да подаде оставка вътрешният министър за насилието?


Резултати