Събота, 26 Nov 2022
           
Новини

Майката на Георги Семерджиев отрече да има полицейски чадър над сина ѝ

  24.11.2022 14:18  
Майката на Георги Семерджиев отрече да има полицейски чадър над сина ѝ
  BGNES

Фаталната катастрофа на бул. "Черни връх" е инцидент, а не умишлено убийство. Така коментира случилото се майката на Георги Семерджиев пред бТВ.

Според Мариана Семерджиева полицейски чадър над сина ѝ няма, а твърденията за това са смешни и нереални, посочва тя.

Сигурна съм и че в момента на катастрофата не е бил под въздействие на наркотици, по-скоро е употребил, когато се е прибрал вкъщи, убедена е Семерджиева. Няколко часа преди инцидента семейството бяхме заедно с Георги и не е бил дрогиран, допълва още тя.

Припомняме, Георги Семерджиев избяга от местопроизшествието на 6 юли, а ден по-късно бе задържан след спецакция. Според Мариана Семерджиева синът й е напуснал мястото на катастрофата от страх, в същото време признава, че обичал високите скорости.

След като се появи информация, че служителка от 1 РПУ е помогнала на Семерджиев да се укрие, прокуратурата започна разследване срещу служители на МВР за покровителство над задържания. В резултат на проверките СДВР отстрани от длъжност Симона Радева, сочена за помагач на Семерджиев.

Не познавам полицайката Симона Радева, а по отношение твърденията, че Георги се е свързал с нея, за да поиска помощ не мога да си ги обясня, тъй като синът ми си е оставил телефоните в колата преди да избяга, допълва Семерджиева.

Майката на Георги Семерджиев счита голяма част от твърденията през последните 5 месеца за неверни, въпреки това не оневинява сина си. За едно обаче е сигурна, че синът й не взима наркотици.

Припомняме, на 29 ноември ще бъде разпоредителното заседание по делото "Семерджиев".