Четвъртък, 23 Мар 2023
           
Политика

Костадинов се хвали с бой на сина му с ученици за референдума за еврото. Гневна, Кунева сезира МОН

  30.01.2023 09:54  
Костадинов се хвали с бой на сина му с ученици за референдума за еврото. Гневна, Кунева сезира МОН

Лидерът на "Възраждане" и депутат Костадин Костадинов се похвали, че синът му е предизвикал бой с ученици в училище заради желания от баща му референдум против еврото и запазването на лева. Костадинов написа, че много се гордее със сина си заради случката. Гневно и светкавично на това реагира депутатката от "Демократична България" Кремена Кунева със сезиране на Министерството на образованието и на ресорната комисия в парламента, пише OFFNews

В публикацията си във Фейсбук Костадинов пише:

"Моят син събира подписи за референдума за запазването на лева в неговото училище. Последна година е, пълнолетен, и за няколко дни събира почти 60 подписа от негови съученици. Твърди, че много повече искат да се разпишат, но за съжаление нямат навършени 18 години. Преди два дни обаче се разиграва следната случка.

Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаитът на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещият евроатлантик къса демонстративно бланката и казва - "ето какво мисля за вашата подписка". Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора - или да отиде и да разпечата за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски:). Любителят на еврото отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите:) Тръгвайки си разгневен, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, но и синът ми е с неговите приятели, като последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото:) След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра:)

След случката интересът към подписката станал още по-голям и вероятно в понеделник почти всички пълнолетни ученици в училището ще са се подписали:)

Има моменти, в които много се гордея с децата си, и този е точно един от тях:) Защото, докато синът ми разказваше историята, дъщеря ми, която е на 11 години, през цялото време се тюхкаше, че е малка, и не може да събира подписи и тя:)

Победата е наша, уважаеми сънародници! Ще съберем подписите, ще свикаме референдум, ще го спечелим и заедно ще пишем историята не само на България, но и на Европа!"

"Вие давате ли си сметка какво означава това депутат да провокира и да администрира насилието на деца в училище. Или където и да е впрочем - пита гневно Кунева на свой ред в своя публикация. - Вие давате ли си сметка докъде точно стигна руската рулетка?

Онзи ден от парламента се надпреварваха с Нинова да крещят “не пипайте децата!”.

Кои деца?

Тези, които са против еврото или които са за него?

Ето сега аз ще ви кажа! НЕ ПИПАЙТЕ ДЕЦАТА, че не знам дали на вас лева или рублата са ви кауза, НО ЗА МЕН ДЕЦАТА СА!

Нашите деца няма да бъдат жертва на платената ви пропаганда, нито ще позволя да бъдат “мобилизирани” на едни платени хибридни военни полета!

Още утре ще сезирам за случилото се и МОН и Комисията по образование, като се надявам на силната подкрепа и на Елисавета Белобрадова!

Вие давате ли си сметка?

Ние даваме ли си сметка?

ФРАНКЕНЩАЙН."