Четвъртък, 23 Мар 2023
           
Коментари

Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор не е импровизация

  30.01.2023 10:51  
Зарков: Механизмът за разследване на главния прокурор не е импровизация

Всички се кълнат, че искат да приемат контрол над главния прокурор, но не го гласуват. Така коментира правосъдният министър Крум Зарков развитието и от последната седмица по законодателството в пленарна зала. От 2009 година страната ни е осъдена, че няма такъв механизъм. Приемете този закон, призова Зарков депутатите, като и посочи, че липсата на този закон ни пречи и заради това не ни приемат и в Шенген, пише News.bg

Винаги е въпрос на желание, не на време, изтъкна той.

Боли ме за този закон, сподели Зарков и изрази съжаление, че в зала ПП и ДБ са допуснали да бъдат метнати. Проектът, внесен от МС, не е импровизация, коментира още Зарков, а депутатите се отнесли несериозно с темата, по мнението му.

Ако днес или утре до обед не се събере правна комисия, шансовете да мине закона изчезват, според Зарков.

Според него президентът е дал достатъчно време на депутатите да приемат важните закони.

Министърът е изненадан, че реформата, предлагана от "Възраждане" е получила подкрепа в пленарна зала. Според него не може шефът на следствието да разследва главния прокурор, както предлагат хората на Костадин Костадинов.

Крум Зарков не каза дали ще остане на поста си в следващия служебен кабинет. Всички министри били концентрирани в работата си.

Поредните избори и кампанията са досадни за хората, по думите на министъра. Нямало смисъл от лидерската среща между Нинова и Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ, а според Крум Зарков, мнозинство, което да включва ГЕРБ и БСП е неприемливо за левицата.