Петък, 03 Май 2024
           
Новини

МВнР и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство

   
МВнР и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство

Министерството на външните работи и Университетът за национално и световно стопанство подписаха Меморандум за разбирателство между двете институции. На официална церемония в МВнР документът бе подписан от министъра на външните работи Николай Милков и ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

С приемането на Меморандума двете институции насочват усилията си към задълбочаване на своето сътрудничеството с цел развитие на координацията при реализирането на съвместни политики и цели. Партньорството дава възможност за по-добра информираност относно възможността за провеждане на стажове в ключови дирекции на Министерството на външните работи, участия в публични събития и изпълнение на съвместни проекти.

„За мен е привилегия да подпиша този Меморандум за сътрудничество между МВнР и УНСС. Партньорството между двете институции се развива във всички сфери от взаимен интерес и има богата традиция“, изтъкна министър Милков, който е възпитаник на висшето учебно заведение. По думите му с подписването на документа се дава началото на по-добра перспектива и повече възможности за развитие на отношенията между министерството и университета.

По време на церемонията проф. д-р Димитър Димитров високо оцени подписването на Меморандума и изрази задоволство, че много български държавници са и бивши възпитаници на УНСС. Акцентирано беше върху възможността, която този документ разкрива, за взаимно сътрудничество при организиране на събития от дейността на двете институции.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати