Вторник, 06 Юни 2023
           
Свят

Великобритания удължава нулевите мита за Украйна

  20.03.2023 09:40  
Великобритания удължава нулевите мита за Украйна

Великобритания удължава споразумението за нулеви митнически ставки за стоки от Украйна до март 2024 г. Това са част от мерките за подкрепа на украинската икономика след руската инвазия, пише Ройтерс.

Страната и Украйна ще подпишат дигиталното търговско споразумение днес на среща на украински министри и британски бизнесмени в Лондон.

"Историческо споразумение", каза британската министърка на бизнеса и търговията Кеми Бейднок. По думите й "то отваря пътя за нова ера на модерна търговия между двете страни".

Споразумението ще даде на Украйна гарантиран достъп до финансови услуги във Великобритания и се очаква да улесни трансграничните потоци от данни и да направи електронните трансакции по-ефективни.

Военната, хуманитарната и икономическата му подкрепа за Украйна, обявена от началото на инвазията, възлиза на повече от 4 млрд. паунда.

Обединеното кралство намали до нула митата за всички стоки от Украйна през май миналата година, а през ноември се съгласи по принцип за сключването на дигитално търговско споразумение с Киев.


Анкета

Какво правителство предпочитате?


Резултати