Сряда, 04 Oct 2023
           
Коментари

Донев: Живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите

  02.06.2023 13:46  
Донев: Живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите

За националните ни герои свободата е избор и борба. Това заяви премиерът Гълъб Донев в словото си по време на всенародното поклонение на връх Околчица по повод отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

"Тя, свободата, не може да те споходи, докато очакваш удобен момент за нея. Свободата е съпротива срещу всяка проява на тирания и беззаконие", посочи още премиерът.

"Живеем в кресливо време, в което трудно различаваме истината от лъжите", заяви също той. И призова да не се премълчава истината, а в днешния ден да се чуе заветът на Ботев и на загиналите за свободна и независима България.

Премиерът посочи, че не трябва да се "пренаписва молитвата за свобода и независимост на Ботев", защото, по думите му, така убиваме революционера отново.

"За мен е чест да бъда тук заедно с вас. 147 години по-късно по стъпките на поета-революционер от Козлодуй до Околчица вървят българи, които също като него обичат Отечеството повече от всичко", каза още Гълъб Донев.


Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София?


Резултати