Сряда, 04 Oct 2023
           
Коментари

Хампарцумян: Кабинетът ще направи 10 важни неща, сред тях бюджетът, еврото, Шенген. Ако се справи, и повече ще изкара

  02.06.2023 19:36  
Хампарцумян: Кабинетът ще направи 10 важни неща, сред тях бюджетът, еврото, Шенген. Ако се справи, и повече ще изкара
  btv

Кабинетът ще направи 10 важни неща, сред които бюджетът, еврото, Шенген и др. Ако се справи, може и повече да изкара, прогнозира в студиото на "Лице в лице" банкерът Левон Хампарцумян.

"В НС се оформят мнозинства. Разумната политика ще бъде, ако се изведе фокус на пет приоритета. Бюджетът трябва да е на първо място. Аз лично не съм оптимист за бъдещето на правителството“, заяви бившият зам.-министър на икономиката и бивш шеф на КЗП Димитър Маргаритов.

„Плоският данък отдавна няма за хората, които плащат повече. На тях данъкът вече не е плосък. Те плащат скандинавски данъци, без да получават скандинавска услуга“, обясни банкерът.„Нищо добро не ни чака. Трябва да запазим стабилността на данъчната система. Трябва да се търси разумният параметър. Категорично не трябва да се разблокира Сребърният фонд“, опасява се Маргаритов.

„Сребърният фонд го забравете – това са дъвки. Служебният кабинет плаши и няма намерение да го пипа. Все пак Министерство на финансите е подчинено на волята на Народното събрание. НС им казва какъв бюджет да им направи“, допълни банкерът, цитиран от novini.bg

„Статистиката показва, че ние се движим с дефицит от 6.9%“, разясни Маргаритов. По думите му трябва да се държи ситуацията с разумното харчене.
Хампарцумян посочи, че не трябва да се плашим от задълженията, а от неефикасността на икономиката. Той каза още, че тегленето на заеми ще се отрази на финансите в бъдещето, но няма да фалираме и даде за пример САЩ.

Според банкерът целите за еврозоната са постижими, въпросът е да се спрат течовете в системата, да се събере достатъчно ДДС, по границата да няма контрабанда и т.н.


Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София?


Резултати