Петък, 29 Сеп 2023
           
Развлечения

На 90 години Джоан Колинс не спира да тренира и да поддържа формата си

  14.09.2023 14:07  
На 90 години Джоан Колинс не спира да тренира и да поддържа формата си

Кино легендата от златния век на киното в Холивуд Джоан Колинс разкри, че на 90 години поддържа добра форма и здраве, като тренира с физиотерапевт по половин час всеки ден, съобщи „Контактмюзик“, пише ФАКТИ

Въпреки достолепната си възраст актрисата е все още много активна и е много заета в работата си, а високите си нива на енергия дължи на половинчасовите ежедневни тренировки с обучен специалист, пише БГНЕС.

Тя споделя пред списание My Weekly: "Тренирам с физиотерапевт, което горещо препоръчвам на по-възрастните мъже и жени, които искат да останат във форма. Половин час на ден е основното, което правя, и открих, че това ми дава енергия."

Джоан влива тази енергия в работата си - на 28 септември ще издаде 19-ата си книга.

 

През октомври ще изнесе турне с моноспектакъла си в Обединеното кралство, а скоро ще започне и снимките на нов филм, в който ще играе покойната херцогиня на Уиндзор Уолис Симпсън. Говорейки пред списанието за новия си филмов проект, Джоан разкри, че филмът ще покаже късните години на херцогинята след смъртта на съпруга ѝ, бившия крал Едуард VIII, който става херцог на Уиндзор след абдикацията му.

Тя каза: "С нетърпение очаквам да заснема нов филм за последните дни на Уолис, херцогинята на Уиндзор. Изглежда, че той може да се завърти веднага след като приключа с турнето по книгата".

По-рано Джоан разкри, че планира да живее поне до 100 години и смята, че навиците ѝ за хранене, грижа за кожата и упражненията ще ѝ помогнат да постигне тази цел.

Тя сподели пред Daily Express за поддържането на външния си вид: "Никакви ножове. Имала съм ботокс веднъж, преди години. Ненавиждах го. Аз съм актриса, трябва да имам изражение. На 50-годишна възраст се нуждаеш от половината от храната, която си ял на 25 години. На 75 г. пак наполовина по-малко. Ще доживея до 100 години и ви казвам: грижете се за кожата си. Никога не излизайте от къщи без грим. Не спазвайте диета, просто яжте по-малко. Никога не пийте вода от чешмата. Ако трябва да свалите няколко килограма, за да се поберете в нещо, яжте варени яйца и броколи в продължение на три дни. Ако трябва да похапнете нещо набързо, повече броколи. Упражнявайте се по малко. Ненавиждам го, но трябва."