Петък, 01 Дек 2023
           
Коментари

Борисов: ГЕРБ са готови да подкрепят Атанасов за шеф на някоя от службите за сигурност

  21.09.2023 12:41  
Борисов: ГЕРБ са готови да подкрепят Атанасов за шеф на някоя от службите за сигурност

Бойко Борисов няма да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, а тяхната номинация ще е "нестандартно решение":

"Няма да е днес, ще ви хареса, нестандартно решение. Минало ми е времето за това, гледаме нагоре", коментира Борисов във връзка с въпроси кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата и кога ще бъде обявена кандидатурата.

В кулоарите на парламента Борисов изрази надежда съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов да преосмисли решението си да се оттегли от председателския пост в Комисията за контрол над службите за сигурност заради отказа на ГЕРБ да подкрепи идеята за сливане на Военното разузнаване и Държавна агенция "Разузнаване" в единна разузнавателна служба. Според Борисов нищо не налага спешни действия, особено в условията на война в Украйна и липса на готово законодателство, което ясно да покаже каква е визията за реформа в службите:

"Освен това, когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказател  - съставът спира да работи, почва да се оглежда, ослушва се какво ще се случи. А в момента, виждате, дронове, виждате какви ли не проблеми. Те трябва да работят активно до времето, в което сложим на масата нашите предложения.

Това съм казал и ще го видя сега, мисля, че той трябва да го преосмисли. То не е против нашето общо решение", коментира лидерът на ГЕРБ.ГЕРБ са готови да подкрепят Атанасов, ако той иска да поеме ръководството на някоя от службите за сигурност, каза още Борисов. Той коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството ни не прави достатъчно за членството ни в Шенген:

"Не думай! Верно! От Ню Йорк чак!  Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, това беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря!"