Вторник, 27 Фев 2024
           
Коментари

Мартин Димитров за Бюджета: Демагогията на ГЕРБ е изумителна

  01.12.2023 10:45  
Мартин Димитров за Бюджета: Демагогията на ГЕРБ е изумителна
  BGNES

Въпреки, че към всеки бюджет имам забележки, те се поставят в самата процедура и част от въпросите се решават. Но демагогията на ГЕРБ е изумителна - казват, че много ги притеснява дефицита и дълга. Вчера, когато гледахме данъчните закони, те предлагат към 1 млрд. лева допълнителни разходи под различна форма. Това заяви в студиото на БНТ  Мартин Димитров, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Не може едновременно да се предлагат огромни допълнителни разходи и да се ходи по медиите и да казват - ние много се притесняваме какъв е дефицита и дълга в България. Не е ясно дали дефицитът ще бъде достигнат", поясни позицията си Димитров.

По думите на депутата, България беше в тежко положение по време на служебния кабинет.

"Ние успяхме да стабилизираме публичните финанси. Очаквам още днес или утре данните за ноември от финансовото министерство за бюджетния дефицит и те да бъдат много добри. Мерките са взети и публичните финанси са под контрол", допълни икономиста.

Мартин Димитров каза още, че ако това правителство продължи да работи и ако мерките, които са взети за изсветляване на икономиката, за икономически растеж, за развитие, за капиталови разходи се случат, то тогава няма притеснения. Той изрази само притеснение, ако има служебен кабинет какво ще последва от това.