Вторник, 30 Апр 2024
           
Новини

Украински хакери се сдобиха с документация за 500 руски военни обекта

   
Украински хакери се сдобиха с документация за 500 руски военни обекта

Украински хакери похитиха техническа документация за 500 обекта на руското министерство на отбраната, съобщи Униан с позоваване на източници от правоохранителните органи.

Уточнява се, че хакери от групата Blackjack, за които се смята, че са свързани със Службата за сигурност на Украйна, са разбили базата данни на руско държавно предприятие, което строи военни обекти по цялата територия на Русия.

"Украинските кибервоини свалиха над 1,2 терабайта данни от Главното военно-строително управление за специални обекти. Това са над 500 паспорта на военни обекти на министерството на отбраната на Русия: оръжейни арсенали, площадки за зенитно-ракетни комплекси, щабове, казарми, включително разположени на окупираните от врага територии на Украйна, както и друга техническа проектна документация." – съобщават източниците на агенцията.

Вследствие на хакерската атака 7 сървъра на руското военно-строително управление вече не функционират, а над 150 компютъра на негови служители са кодирани.

"Фактически руските спецстроители останаха без целия си масив от данни и резервни копия на информацията. Сега ще трябва да строят новите обекти по памет." – отбелязват източниците.

Faktor.bg


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати