Вторник, 30 Апр 2024
           
Политика

ПП-ДБ обмислят законопроект за замразяване на руски имоти на санкционирани лица

   
ПП-ДБ обмислят законопроект за замразяване на руски имоти на санкционирани лица

Връщането на комплекс "Камчия" и замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани лица, са в основата на нов законопроект, който ще бъде предложен от депутатите от ПП-ДБ Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова, пише DARIK

"Законодателната инициатива е силно закъсняла, особено с оглед продължаващата война на Русия в Украйна. Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови. За да може България да изпълни задълженията си по прилагане на тези международни ограничителни мерки, е задължително да бъде приет конкретен закон", посочва Мирчев във фейсбук профила си. 

Той обясни, че в законопроекта ще бъде предложено и поддържане на публичен списък на санкционираните лица на интернет страницата на Външното ни министерство, с цел гарантиране на правата на трети лица.

"Очакваме да получим подкрепа и от останалите парламентарни групи, тъй като това е от първостепенен интерес за страната ни", призова още депутатът Ивайло Мирчев. 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати